Kosthold/mat

Nr det kommer til kvalitet - hvorfor ikke g for det BESTE!

Hvordan lage egne proteinbarer...

Ja vil ikke det bli gy?
Lage sine egne proteinbarer.

Lets go...

Dette trenger du
  • Bakepapir
  • Fryser
  • blender
  • bolle
  • slikkepott

Ingredienser

  • 1 kopp MYO sjokolade protein pulver
  • 7 oz. av naturlig peanttsmr
  • 1 kopp havregryn havregryn
  • 1 / 4 kopp honning, eller Stevia

Slik gjr du;

  • Blend havremel til pulver og setter i stor bolle.
  • Legg MYO sjokolade protein pulver i en bolle og bland ingrediensene godt.
  • Ta i litt peanutsmr om gangen, og bland godt til blandingen har en smidig cookie deig
    og den holder formen nr den trykkes sammen.
  • Form en plse en tomme tykk med riller 1 / 2 "fra hverandre 1 / 2 cm dypt p toppen.
  • Hell honning jevnt over flaten og bland godt. Et annet sunt alternativ er legge stevia, en naturlig urte stningsmiddel etter smak. Merk: fl deg fri til eksperimentere og legge til andre ting.
  • Dekk bunnen av forma med bakepapir, og bre deigen utover medsleiva, kniv eller skje.
  • Sett inn til fryseren. La st i noen timer.
  • Nr deigen er nesten frossen, lager du barene i nsket strrelse.
  • Pakk hver bar individuelt i bakepapir/vokspapir.
  • Hold barene kjlt til du skal spise, om mulig.
    Du trenger ikke vre altfor nye med det (dvs. du kan legge en i vesken/bagen p en ettermiddag),
    men oppbevares den kaldt hjelper det baren holde sin form, og hindrer at de blir drlig.

Merk: Det er mange ting du kan gjre med den grunnleggende oppskriften for gi deg en rekke smaker.
Her er noen eksempler / ideer:

  • Du kan legge trt krydder som kanel og muskat gi bar en unik smak.
  • Du kan ogs legge til ntter eller fr som gresskar eller solsikkefr. Bare male dem opp og bland inn med havre. Valntter og gresskarkjerner vil legge omega-3-ere, og parantter vil legge selen (en antioksidant).
  • Du kan ogs prve legge et skudd av kokos eller vanilje smakstilsetning. Bare husk legge litt ekstra havre kompensere for den ekstra vsken.

Lykke til and enjoy!!


Kilde; Heidi

Spiser du mat?? Da BR du ta en titt p dette!!

Man blir lett opptatt av visse ting som engasjerer seg.
Og etter en dokumentar p tv i dag, har jeg ftt info om noe som har ftt meg til
tenke p hva det er vi putter i munnen vr dagen lang.
Alts MAT.

Jeg fikk et innblikk i hvor manipulerende matindustrien er, og hvordan de lurer oss dag ut og dag inn.
Vi fr i oss s masse stoffer vi aldri burde forgiftet kroppen vr med,
ene og alene fordi matindustrien holder sannheten tilbake.
P Oprah i dag fikk vi et innblikk i kjttindustrien.
Og jeg m si jeg ble litt kvalm.
I tillegg fikk jeg en slags skyldflelse av at jeg "tillater" at dette skjer.
Vi fikk se en film fra en kyllingfarm.
Om hvordan disse ste sm kyllingene ble plassert inn i en liten "lve" som
p et samlerbnd.
De hadde det s trangt, at under sin oppvekst, klarte ikke skjelett og beinstruktur utvikle
seg normalt. Noe som gjorde at disse kyllingene ikke klarte g mer enn et par skritt av gangen.
Og dette skjer bare for at vi skal f nok kylling og til et god pris.
For som det ble sagt.....skal vi kunne klare oss p kun frittgende kylling, m vi redusere inntaket av kjtt
pr person hvert r.
Har du tenkt p dette du?
For jeg m innrmme at jeg aldri har tenkt p hva og hvordan ting skjer fr maten ligger i butikken.
En ser jo p disse flotte reklamene fra fabrikkene. Men de viser jo aldri hvordan det blir "laget", tilberedt.
Jeg har iallefall ftt opp ynene i dag.
Og min tankegang har endret seg til noe jeg hper vil gjre en liten forskjell.
Vi skal bli flinkere til gi oss selv og barna et sunnere og bedre matutvalg.
Kjpe organisk og lokalt.
Ikke bare for hjelpe disse dyrene som lever et helvete p jord bare for at vi skal f mat.
Men ogs for vre snill med egen kropp.




Og liker du mcdonalds...m du se denne...


Tenker du p hva du spiser?
Hva matindustrien gir deg?
Hva de putter i maten vr og hva den gjr med kroppen din?

Hmm...jeg har iallefall ftt opp ynene i dag.


Vel....titter du litt p filmen under her, ser en hvordan mange kyllinger har det
fr de blir slaktet.






Dagens matinnkjp...

Et bilde fra dagens handletur p Rema...

cats34


Har brukt Activia eller Biola i flere uker n. 2-3 glass daglig.
Merker egentlig ingen forskjell. Noen bloggere der ute som drikker Biola?
Merker du noe forskjell?


sign1

Proteinsjokolader

Hel alle treningsinteresserte! Fikk foren stund siden noen proteinbars fra sponsoren. Noen som har smakt dem?
Veldig gode, og har passe myk konsistens. Enkelt og greit ha med seg p jobb hvis man ser at man ikke rekker f spist. Ett par slike og man har 35 g protein og litt karb slik at man klarer seg til man rekker spise mat igjen...


cats26

Send meg navn og adresse s kan jeg sende deg en smaksprve!
(begrenset antall c",)

Har du gode forslag til andre gode proteinbars som er verdt prve?


sign1

Lilletom`s kongefrokost - dagens viktigste mltid


Jeg er av dem som aldri reiser hjemmefra fr jeg har spist frokost.
N har jeg i forhold til tildigere endret en del p den.
Fr s var det 100 gram havregryn, proteinshake og banan.
Enkelt og funksjonelt, men fler at dette er bedre.
Har ikke regnet ut hva mltidet inneholder enda. Skal se om jeg ikke fr gjort det litt senere.

Mltidet bestr av:
1 stk bagel med blbrsyltety
(kjapp karb for avbryte kroppens katabole tilstand etter en lang natts svn uten nring).
100 gram havregryn med rosiner, svisker og litt syltety.
(havregryn inneholder tregere karb som gir mer langvarig energi utover dagen)
60-70 gram bacon (mager - 6 % fett)
6 egg som lages til eggerre (2 plommer)
1 glass appelsinjuice
1 glass Biola/Activia
Multivitaminer/mineraler, omega, Q10, CLA
1/2 proteinshake MYOSYN for dekke opp for forlite protein i egga...



cats10



Et solid mltid som gir meg en god start p dagen.... c",)



sign1



Lilletom`s kyllingkjttdeigmltid c",)

Her kommer en oppskrift p et mltid somer godt, og ikke minst riktig ernringsmessig...
i alle fall i min sammenheng.
Det tar ogs kort tid tilberede som alltid er et pluss...

Mltidet bestr av 125 gram pasta, 200 gram kyllingkjttdeig,
litt rdlk, en hndfull champinon, pastasaus
ogdet hele avsluttes med littparmesanost p toppen.
Sistnevnte lukter oppkast, mensmaker godt...

Dette gir i grove trekk:
50 gram protein, 22 gram fett og 90 gram karb.
Dettehar jeg ikke finregnet p, menbommer ikke mye.
Ser ogs at det er store ulikheter p karbinnholdet i de forskjellige spaghettipakkene som finnes i butikkene.

Jeg har alltid brukt mye ris og potet i karbinntaket, men tenker n prve pasta en stund i tillegg til ris,
for se om jeg merker noe forskjell p det.
Noen sier de liker pasta for at de fler seg "fullere" p det.
Tiden vil vise...

cats15


For sikre magen og fordyelsen har jeg begynt bruke Activia eller Biola.
Drikker 3 glass daglig.
Frokost, middag og kvelds.
Merker jeg noen forskjell?
Egentlig ikke, men det er da godt....


sign1

Harrytur......jeg er vel ikke den eneste?

Jepp....jeg m innrmme at jeg tar en harrytur til Charlottenberg i ny og ne.
Hovedsaklig for kjpe kjtt, men det bliralltids noe smtt i tillegg.
N sist ble det 5 kg med vanlig karbonadedeig, og 5 kg med amerikanske karbonadedeig. Sistnevnte inneholder kun 3% fett. Den vanlige 5%.

Tidligere har jeg hovedsaklig spist kyllingfilet, men har n tenkt se hvordan jeg reagerer p mer kjtt.
Spiser n 2 mltider p jobb med karbonadedeig, for s spise kyllingkjttdeig i stedet for file`t til middag/kvelds.
Er godt med en forandring.... c",)


cats12


Som dere ser s klargjr jeg kjttet i poser a 500 gram som fryses ned. Hver kveld finner jeg fram en pose som tiner over natta og er klar til kokkelering etter at jeg har spist frokost.

Andre som tar seg en tur over grensa?
Tar du med deg for mye kanskje og.... ? c",)


sign1

Et sunt og godt mltid...

Jeg har i minst 10r spist havregryn til frokost, og ofte til kvelds ogs. Godt, sunt og LETT lage.
Har i det siste lagt min elsk p denne fra Quaker. Havregrt med blbrsmak.

100 ghavre, 1 stk banan og enproteinshake s har duet komplett perfekt mltid!!

Det gir deg snn cirka: 95 gram karb, 45 gram protein (35 fra shaken) og8-10 gram fett.

Jeg blander grten i vann ogtilbereder den i mikroen.Skjrer bananen i skiver og har p toppen.



cats11


Bon apetit!


sign1

Et smakfullt mltid...

Jeg er av dem som elsker fullsortimentsmatbutikkene, og her om dagen fant jeg en ny produsent av fersk kyllingbryst som jeg mtte teste. Litt stivere i pris en First Price, men det var godt ja... tror den hadde kilospris p 255 kr. Med litt skikkelig ris (ikke Onkel Bens her i grden nei...) champignon, lk og litt tomatsaus ble dette absolutt godt og velsmakende.


cats5


Har du noen gode forslag komme med?




sign1

Tom Andre Lyng

Tom Andre Lyng

36, Vang

Gutt p 20-16 r, bosatt p "landet" med min skjnne kone, vr prins Leo p 7, og vr lille prinsesse Emma Victoria p 2. Arbeider som fagkonsulent for et verdensledende firma innenfor hjelpemiddelbransjen, nrmere bestemt rullestoler og sittesystemer, en jobb jeg stortrives med. I tillegg jobber jeg med en serie helsekostprodukter. Produkter som VIRKELIG virker, og som endrer manges liv p flere mter. Videre s har jeg i mange r trent og konkurrert aktivt som kroppsbygger, men har lagt dette p hylla for ha mer tid til flge opp vre 2 sm. Trener n for allment god helse, og for holde skinnet stramt. Videre s er jeg blitt mer og mer reiselysten da verden er stor, og det er s mye jeg gjerne skulle ha sett. Mottoet " reise er leve" er noe flge opp... Jeg kan treffes p tlf 45 80 10 85 eller post@leavealegacy.no

Kategorier

Arkiv

hits