Kosthold/mat

Når det kommer til kvalitet - hvorfor ikke gå for det BESTE!

Hvordan lage egne proteinbarer...

Ja vil ikke det bli gøy?
Lage sine egne proteinbarer.

Lets go...

Dette trenger du
  • Bakepapir
  • Fryser 
  • blender
  • bolle
  • slikkepott

Ingredienser

  • 1 kopp MYO sjokolade protein pulver
  • 7 oz. av naturlig peanøttsmør
  • 1 kopp havregryn havregryn
  • 1 / 4 kopp honning, eller Stevia

 

Slik gjør du; 

  • Blend havremel til pulver og setter i stor bolle.
  • Legg MYO sjokolade protein pulver i en bolle og bland ingrediensene godt.
  • Ta i litt peanutsmør om gangen, og bland godt til blandingen har en smidig cookie deig 
    og den holder formen når den trykkes sammen.
  • Form en pølse en tomme tykk med riller 1 / 2 "fra hverandre 1 / 2 cm dypt på toppen.
  • Hell honning jevnt over flaten og bland godt. Et annet sunt alternativ er å legge stevia, en naturlig urte søtningsmiddel etter smak. Merk: føl deg fri til å eksperimentere og legge til andre ting.
  • Dekk bunnen av forma med bakepapir, og bre deigen utover medsleiva, kniv eller skje.
  • Sett inn til fryseren. La stå i noen timer.
  • Når deigen er nesten frossen, lager du barene i ønsket størrelse.
  • Pakk hver bar individuelt i bakepapir/vokspapir.
  • Hold barene kjølt til du skal spise, om mulig. 
    Du trenger ikke å være altfor nøye med det (dvs. du kan legge en i vesken/bagen på en ettermiddag), 
    men oppbevares den kaldt hjelper det baren å holde sin form, og hindrer at de blir dårlig. 

Merk: Det er mange ting du kan gjøre med den grunnleggende oppskriften for å gi deg en rekke smaker. 
Her er noen eksempler / ideer:

  • Du kan legge tørt krydder som kanel og muskat å gi bar en unik smak.
  • Du kan også legge til nøtter eller frø som gresskar eller solsikkefrø. Bare male dem opp og bland inn med havre. Valnøtter og gresskarkjerner vil legge omega-3-ere, og paranøtter vil legge selen (en antioksidant).
  • Du kan også prøve å legge et skudd av kokos eller vanilje smakstilsetning. Bare husk å legge litt ekstra havre å kompensere for den ekstra væsken.

Lykke til and enjoy!!


 

Kilde; Heidi

Spiser du mat?? Da BØR du ta en titt på dette!!

Man blir lett opptatt av visse ting som engasjerer seg. 
Og etter en dokumentar på tv i dag, har jeg fått info om noe som har fått meg til
å tenke på hva det er vi putter i munnen vår dagen lang.
Altså MAT.

Jeg fikk et innblikk i hvor manipulerende matindustrien er, og hvordan de lurer oss dag ut og dag inn.
Vi får i oss så masse stoffer vi aldri burde forgiftet kroppen vår med,
ene og alene fordi matindustrien holder sannheten tilbake.
På Oprah i dag fikk vi et innblikk i kjøttindustrien.
Og jeg må si jeg ble litt kvalm.
I tillegg fikk jeg en slags skyldfølelse av at jeg "tillater" at dette skjer.
Vi fikk se en film fra en kyllingfarm. 
Om hvordan disse søte små kyllingene ble plassert inn i en liten "låve" som
på et samlerbånd. 
De hadde det så trangt, at under sin oppvekst, klarte ikke skjelett og beinstruktur å utvikle
seg normalt. Noe som gjorde at disse kyllingene ikke klarte å gå mer enn et par skritt av gangen.
Og dette skjer bare for at vi skal få nok kylling og til et god pris.
For som det ble sagt.....skal vi kunne klare oss på kun frittgående kylling, må vi redusere inntaket av kjøtt
pr person hvert år.
Har du tenkt på dette du?
For jeg må innrømme at jeg aldri har tenkt på hva og hvordan ting skjer før maten ligger i butikken.
En ser jo på disse flotte reklamene fra fabrikkene. Men de viser jo aldri hvordan det blir "laget", tilberedt.
Jeg har iallefall fått opp øynene i dag.
Og min tankegang har endret seg til noe jeg håper vil gjøre en liten forskjell.
Vi skal bli flinkere til å gi oss selv og barna et sunnere og bedre matutvalg.
Kjøpe organisk og lokalt.
Ikke bare for å hjelpe disse dyrene som lever et helvete på jord bare for at vi skal få mat.
Men også for å være snill med egen kropp.




Og liker du mcdonalds...må du se denne...


Tenker du på hva du spiser?
Hva matindustrien gir deg?
Hva de putter i maten vår og hva den gjør med kroppen din?

Hmm...jeg har iallefall fått opp øynene i dag.


Vel....titter du litt på filmen under her, ser en hvordan mange kyllinger har det
før de blir slaktet.






Dagens matinnkjøp...

 
Et bilde fra dagens handletur på Rema...

cats34


Har brukt Activia eller Biola i flere uker nå. 2-3 glass daglig.
Merker egentlig ingen forskjell. Noen bloggere der ute som drikker Biola?
Merker du noe forskjell?


sign1

Proteinsjokolader

Hel alle treningsinteresserte! Fikk for en stund siden noen proteinbars fra sponsoren. Noen som har smakt dem?
Veldig gode, og har passe myk konsistens. Enkelt og greit å ha med seg på jobb hvis man ser at man ikke rekker å få spist. Ett par slike og man har 35 g protein og litt karb slik at man klarer seg til man rekker å spise mat igjen...


cats26

Send meg navn og adresse så kan jeg sende deg en smaksprøve!
(begrenset antall c",)

Har du gode forslag til andre gode proteinbars som er verdt å prøve?


sign1

Lilletom`s kongefrokost - dagens viktigste måltid


Jeg er av dem som aldri reiser hjemmefra før jeg har spist frokost. 
Nå har jeg i forhold til tildigere endret en del på den. 
Før så var det 100 gram  havregryn, proteinshake og banan. 
Enkelt og funksjonelt, men føler at dette er bedre.
Har ikke regnet ut hva måltidet inneholder enda. Skal se om jeg ikke får gjort det litt senere.
 
Måltidet består av: 
1 stk bagel med blåbærsyltetøy 
(kjapp karb for å avbryte kroppens katabole tilstand etter en lang natts søvn uten næring).
100 gram havregryn med rosiner, svisker og litt syltetøy. 
(havregryn inneholder tregere karb som gir mer langvarig energi utover dagen)
60-70 gram bacon (mager - 6 % fett)
6 egg som lages til eggerøre (2 plommer)
1 glass appelsinjuice
1 glass Biola/Activia
Multivitaminer/mineraler, omega, Q10, CLA
1/2 proteinshake MYOSYN for å dekke opp for forlite protein i egga...



cats10



Et solid måltid som gir meg en god start på dagen.... c",)



sign1



Lilletom`s kyllingkjøttdeigmåltid c",)

Her kommer en oppskrift på et måltid som er godt, og ikke minst riktig ernæringsmessig...
i alle fall i min sammenheng. 
Det tar også kort tid å tilberede som alltid er et pluss...

Måltidet består av 125 gram pasta, 200 gram kyllingkjøttdeig, 
litt rødløk, en håndfull champinon, pastasaus 
og det hele avsluttes med litt parmesanost på toppen. 
Sistnevnte lukter oppkast, men smaker godt...

Dette gir i grove trekk: 
50 gram protein, 22 gram fett og 90 gram karb. 
Dette har jeg ikke finregnet på, men bommer ikke mye. 
Ser også at det er store ulikheter på karbinnholdet i de forskjellige spaghettipakkene som finnes i butikkene.

Jeg har alltid brukt mye ris og potet i karbinntaket, men tenker nå å prøve pasta en stund i tillegg til ris, 
for å se om jeg merker noe forskjell på det. 
Noen sier de liker pasta for at de føler seg "fullere" på det. 
Tiden vil vise... 

cats15


For å sikre magen og fordøyelsen har jeg begynt å bruke Activia eller Biola.  
Drikker 3 glass daglig. 
Frokost, middag og kvelds.  
Merker jeg noen forskjell? 
Egentlig ikke, men det er da godt....


sign1

Harrytur......jeg er vel ikke den eneste?

Jepp....jeg må innrømme at jeg tar en harrytur til Charlottenberg i ny og ne.
Hovedsaklig for å kjøpe kjøtt, men det bliralltids noe smått i tillegg. 
Nå sist ble det 5 kg med vanlig karbonadedeig, og 5 kg med amerikanske karbonadedeig. Sistnevnte inneholder kun 3% fett. Den vanlige 5%. 

Tidligere har jeg hovedsaklig spist kyllingfilet, men har nå tenkt å se hvordan jeg reagerer på mer kjøtt.
Spiser nå 2 måltider på jobb med karbonadedeig, for så å spise kyllingkjøttdeig i stedet for file`t til middag/kvelds.
Er godt med en forandring.... c",)
  

cats12


Som dere ser så klargjør jeg kjøttet i poser a 500 gram som fryses ned. Hver kveld finner jeg fram en pose som tiner over natta og  er klar til kokkelering etter at jeg har spist frokost.

Andre som tar seg en tur over grensa?
Tar du med deg for mye kanskje og.... ?   c",)


sign1

Et sunt og godt måltid...

Jeg har i minst 10 år spist havregryn til frokost, og ofte til kvelds også. Godt, sunt og LETT å lage.
Har i det siste lagt min elsk på denne fra Quaker. Havregrøt med blåbærsmak.

100 g havre, 1 stk banan og en proteinshake så har duet komplett perfekt måltid!!

Det gir deg sånn cirka:  95 gram karb, 45 gram protein (35 fra shaken) og 8-10 gram fett.

Jeg blander grøten i vann og tilbereder den i mikroen. Skjærer bananen i skiver og har på toppen.   



cats11
    

Bon apetit!


sign1

Et smakfullt måltid...

Jeg er av dem som elsker fullsortimentsmatbutikkene, og her om dagen fant jeg en ny produsent av fersk kyllingbryst som jeg måtte teste. Litt stivere i pris en First Price, men det var godt ja... tror den hadde kilospris på 255 kr. Med litt skikkelig ris (ikke Onkel Bens her i gården nei...) champignon, løk og litt tomatsaus ble dette absolutt godt og velsmakende.


cats5


Har du noen gode forslag å komme med?




sign1

Tom Andre Lyng

Tom Andre Lyng

36, Vang

Gutt på 20-16 år, bosatt på "landet" med min skjønne kone, vår prins Leo på 7, og vår lille prinsesse Emma Victoria på 2. Arbeider som fagkonsulent for et verdensledende firma innenfor hjelpemiddelbransjen, nærmere bestemt rullestoler og sittesystemer, en jobb jeg stortrives med. I tillegg jobber jeg med en serie helsekostprodukter. Produkter som VIRKELIG virker, og som endrer manges liv på flere måter. Videre så har jeg i mange år trent og konkurrert aktivt som kroppsbygger, men har lagt dette på hylla for å ha mer tid til å følge opp våre 2 små. Trener nå for allment god helse, og for å holde skinnet stramt. Videre så er jeg blitt mer og mer reiselysten da verden er stor, og det er så mye jeg gjerne skulle ha sett. Mottoet "å reise er å leve" er noe å følge opp... Jeg kan treffes på tlf 45 80 10 85 eller post@leavealegacy.no

Kategorier

Arkiv

hits